Build succeeded previously were failing now with out any change on the code

Bitrise Build Issue Report template

Description of the issue

Please describe the issue here

we have successfully setup bitrise and we had clean builds for a day but the next it is failing. We have no changes to the code base and nothing changed on the code

Environment:

Where did the issue happen?

If on Bitrise.io: which stack? If not on Bitrise.io: on what operating system? (Plus any other information you can share)

Which build Step causes the issue and which version of the step?

E.g.: Git Clone v3.6.0

Reproducibility

  • Does a “Rebuild” help? (You can trigger a rebuild from the Build’s page, by clicking the “Rebuild” button in the top right corner of a finished build) : YES/NO
  • Does a rebuild without caches help? (You can remove the Cache:Pull and Cache:Push steps temporarily to not to use the cache, or you can delete all the caches on the Settings tab of the app. : YES/NO
  • Does the issue happen sporadically, or every time? :
  • Does upgrading the build Step to the latest version help? : YES/NO
  • When did the issue start? :

Local reproduction

Can it be reproduced on your own Mac/PC by following our local debug guide? Please follow at least the first section (“Testing with a full clean git clone”) to make sure to test the state of the code what bitrise.io will get when it does a git clone in the clean environment! If possible please note which sections you tried.

Local reproduction: Linux / Android (docker based) stack builds

Can it be reproduced by running the build locally, after doing a new git clone of the repository into the /tmp directory and running the build from there with the Bitrise CLI ( https://www.bitrise.io/cli )? If no, can it be reproduced with Docker (using the same docker images / environment we use on bitrise.io)? Related guide: http://devcenter.bitrise.io/docker/run-your-build-locally-in-docker/ .

Build log

Please copy paste the build’s bitrise.io URL here (or if the issue happens somewhere else then the full logs), or if you can’t share the url / log here then send the url or full log through a private channel (e.g. email - https://www.bitrise.io/contact ), with a link to the related Discuss issue.

Here is the error and it fails at xcode step
Running “flutter packages get” in git… 24.2s
Building com for device (ios-release)…
Automatically signing iOS for device deployment using specified development team in Xcode project: 553DNJ5479
Running pod install… 2.2s
Running Xcode build…
Xcode build done. 39.2s
Failed to build iOS app
Error output from Xcode build:

** BUILD FAILED **
Xcode’s output:

/Users/vagrant/.pub-cache/hosted/pub.dartlang.org/flutter_secure_storage-3.2.1+1/ios/Classes/FlutterSecureStoragePlugin.m:87:49: warning: values of type ‘OSStatus’ should not be used as format arguments; add an explicit cast to ‘int’ instead [-Wformat]
NSLog(@“SecItemUpdate status = %d”, status);
~~ ^~~~~~
%d (int)
/Users/vagrant/.pub-cache/hosted/pub.dartlang.org/flutter_secure_storage-3.2.1+1/ios/Classes/FlutterSecureStoragePlugin.m:95:46: warning: values of type ‘OSStatus’ should not be used as format arguments; add an explicit cast to ‘int’ instead [-Wformat]
NSLog(@“SecItemAdd status = %d”, status);
~~ ^~~~~~
%d (int)

Hello there👋

Could you please post the url of this build here, so I could check the full logs for some more details?
also the last successful build’s url as well please :upside_down_face:

Sure. Here is the succesful build url : https://app.bitrise.io/build/902161fa9dc4e5d9

and this is the failed build :https://app.bitrise.io/build/99c388bb91e58514

Also you can see that these builds have the same commit hash which means the same code base

Hi @ganugu!

Can you please enable Support Access for us so we can take a deeper look at what might be the problem here? :slight_smile:

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.