For Swift 4.2, Bitrise can’t build for pod files

ios

#1

Bitrise Build Issue Report template

Description of the issue

Please describe the issue here

xcode test failed, error: exit status 65.
Below Pods for Swift version 4.2 are failed to build on Bitrise.
pod Apollo
pod charts
pod Apollo/Websocket

Environment:

Where did the issue happen?

If on Bitrise.io: which stack? If not on Bitrise.io: on what operating system? (Plus any other information you can share)- on Bitrise.io

Which build Step causes the issue and which version of the step?

id: xcode-test |
| version: 2.1.1

Reproducibility

  • Does a “Rebuild” help? (You can trigger a rebuild from the Build’s page, by clicking the “Rebuild” button in the top right corner of a finished build) : NO
  • Does a rebuild without caches help? (You can remove the Cache:Pull and Cache:Push steps temporarily to not to use the cache, or you can delete all the caches on the Settings tab of the app. : NO
  • Does the issue happen sporadically, or every time? : Every Time
  • Does upgrading the build Step to the latest version help? : NO
  • When did the issue start? : After converting pod file to swift version 4.2.

Local reproduction

Can it be reproduced on your own Mac/PC by following our local debug guide? Please follow at least the first section (“Testing with a full clean git clone”) to make sure to test the state of the code what bitrise.io will get when it does a git clone in the clean environment! If possible please note which sections you tried.

Local reproduction: Linux / Android (docker based) stack builds

Can it be reproduced by running the build locally, after doing a new git clone of the repository into the /tmp directory and running the build from there with the Bitrise CLI ( https://www.bitrise.io/cli )? If no, can it be reproduced with Docker (using the same docker images / environment we use on bitrise.io)? Related guide: http://devcenter.bitrise.io/docker/run-your-build-locally-in-docker/ .

Build log

Please copy paste the build’s bitrise.io URL here (or if the issue happens somewhere else then the full logs), or if you can’t share the url / log here then send the url or full log through a private channel (e.g. email - https://www.bitrise.io/contact ), with a link to the related Discuss issue.
:x: /Users/vagrant/git/Pods/Apollo/Sources/ApolloWebSocket/WebSocketTransport.swift:2:8: no such module ‘Starscream’
import Starscream
^
xcode test exit code: 65
xcode test failed, error: exit status 65
Last lines of the Xcode’s build log:
CompileSwift normal x86_64 /Users/vagrant/git/Pods/Charts/Source/Charts/Interfaces/CombinedChartDataProvider.swift
CompileSwift normal x86_64 /Users/vagrant/git/Pods/Charts/Source/Charts/Renderers/CombinedChartRenderer.swift
CompileSwift normal x86_64 /Users/vagrant/git/Pods/Charts/Source/Charts/Charts/CombinedChartView.swift
CompileSwift normal x86_64 /Users/vagrant/git/Pods/Charts/Source/Charts/Highlight/CombinedHighlighter.swift
CompileSwift normal x86_64 /Users/vagrant/git/Pods/Charts/Source/Charts/Components/ComponentBase.swift
CompileSwift normal x86_64 /Users/vagrant/git/Pods/Charts/Source/Charts/Renderers/Scatter/CrossShapeRenderer.swift
CompileSwift normal x86_64 /Users/vagrant/git/Pods/Charts/Source/Charts/Filters/DataApproximator+N.swift
CompileSwiftSources normal x86_64 com.apple.xcode.tools.swift.compiler
CompileSwift normal x86_64 /Users/vagrant/git/Pods/Apollo/Sources/ApolloWebSocket/WebSocketTransport.swift


#2

Hello @salilparandkar

Could you please send me the url of the build, so I can check the full logs for some more detail?